EN 1090 Belgelendirme | CE Belgelendirme

A+ A A-

CE Nedir?

CE Nedir?

Dünyadaki en büyük ekonomik ve siyasi güç olma iddiasıyla yola çıkan Avrupa Birliği, üye ülkeler itibarıyla teknik standartlar arasında da bir uyum sağlamak amacıyla çeşitli sistemler geliştirmiştir. Bu sistemlerin en önemli amacı, aynı teknik standartlarda üretim yapılmasını sağlamaktır.

ce marka boyut

Bu teknik uyumu sağlamak amacıyla, AB Standartlar Komisyonu'nda tüm standartlar tartışılmakta ve AB'ye üye ülkelerin ulusal standartları yerine, Avrupa Normları (EN) oluşturulmaktadır. Bu normlar daha sonra gruplanarak (Makinalar, Oyuncaklar, Basınçlı Kaplar, Gaz Yakan Cihazlar, Asansörler, Lifler, Elektrikli Ekipmanlar v.b. gibi) AB direktiflerini ortaya çıkarmaktadır.

1995 yılı başından itibaren çoğunluğu zorunlu olmamakla beraber, AB'ye ithal edilecek ürünlerde AB normlarına uygunluk ifadesi olan CE işareti aranmaya başlanmıştır. Bu işaret, ürünün direktifler CE belirlenen şartlara uygun olarak üretildiğini ve pazara sürüldüğünü belirtir.

Ülkemizde de üretilen ve ihraç edilen ürünler için CE Belgesi zorunluluğu bulunmaktadır.

Topluluğa ithal edilen ürünlerde CE işareti olmadığı taktirde, zarardan ithalatçı ve üretici sorumlu olacaktır.

CE işareti, Avrupa Birliği içinde, direktiflerde belirtilen ürünlerin serbestçe dolaşabilmesi için imalatçı tarafından ürün üzerine vurulması gereken, ürünün sağlık, güvenlik ve emniyet şartlarına uyduğunu belirtir semboldür. Avrupa Topluluğu ülkeleri içindeki ve arasındaki, sınırlar arası trafikte bir vize veya pasaport görevi görmektedir. Saklanan, korunan, sorulduğunda resmi makamlara verilen bir ürün uygunluk taahhüdüdür.

CE işareti resmi bir işaret olup, bütün AB ülkelerinde geçerlidir. CE markası imalatçı tarafından vurulan bir marka olup, kalite markası veya garanti belgesi değildir. Kalitenin başladığı seviyeyi gösterir. CE markası, tüketiciler için değil, yetkililer için vurulmaktadır. Bu seviyenin altındaki mamuller emniyetsiz olarak nitelenir ve piyasaya arz edilmezler, dolayısıyla kalitesiz olarak kabul edilirler. Şayet bir ürün CE ile markalanmış ise, AB direktiflerine göre üretildiği kanaati ile bu ürünün AB ülkelerinde serbest dolaşımına ve pazarlanmasına izin verilir. Kişilerin serbest dolaşımını sağlayacağı anlamını taşımaz. Avrupa’ ya ihraç edilen, direktifler kapsamında olan her ürünün CE markalı olması şartı aranmaktadır.

 

Neden EN 1090?

Firmanız çelik konstrüksiyon ya da alüminyum yapı malzemeleri mi üretiyor? İmalatlarınızı Avrupa kalitesinde olduğunu belgelendirmek, CE markalaması kullanabilmek ve ürünlerinizi yurtdışına satabilmek için EN 1090-1 gerekliliklerini yerine getirerek, akredite bir kuruluştan sertifika almanız gerekir.

EN 1090 ve CE

EN 1090 belgesi çelik ve alüminyum yapı malzemelerinde CE etiketi kullanmanızı sağlar. 01.07.2014 tarihinden sonra CE etiketlemesi olmadan ürünlerinizi Avrupa Birliği ülkelerine satamazsınız.
EN 1090 Avrupa Yapı Malzemeleri Direktifine 305/2011/AB (eski 89/106/EEC) uygundur.

Denetim ve Belgelendirme

EN 1090 Fabrika Üretim Kontrol Sertifikası, Kaynak Sertifikası, CE markalaması danışmanlık ve belgelendirme için bize ulaşın.

Başvuru Formu »

 

EN 1090 (CE) belgelendirmesi ile;
Ürünlerinizi Avrupa’ya satın

Tüm yasal yükümlülükleri yerine getirmenin rahatlığını yaşayın

Şirketinizi Avrupa Birliği Ülkelerine tanıtın

Deneyim ve kalitenizi belgeleyin

Sektörünüzün tanınmış ve önde gelen şirketlerinden olun

Denetim firmanızın uluslararası bilgi ve deneyiminden yararlanın

Nasıl EN 1090 Sertifikası Sahibi Olabilirsiniz?
CE markalı malzeme kullanın

Üretim Kontrol Sistemini kurun

Kaynak Kalite Sistemini kurun

Akredite kuruluşa başvurun

Detay bilgi »

İLETİŞİM

+90 537 744 77 94
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.en1090belgelendirme.com
www.en1090-2.org
www.ilkerergun.com.tr

İlker Ergün www.ilkerergun.com.tr tarafından hazırlanmıştır. © 2014