EN 1090 Belgelendirme | CE Belgelendirme

A+ A A-

CE Belgelendirmenin Yasal ve Uluslar Arası Yönleri

CE Belgelendirmenin Yasal ve Uluslar Arası Yönleri

CE Belgelendirme, Avrupa Birliği’nin, teknik mevzuat uyumu çerçevesinde 1985 yılında benimsediği Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında hazırlanan bir kısım Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında yer alan ürünlerle ilgili olup, ürünlerin AB’nin ilgili direktiflerindeki temel gereklere uygun olduğunu ve gerekli bütün uygunluk değerlendirme faaliyetlerinden geçtiğini gösteren bir Birlik işaretidir.

Celik konstruksiyon CE marka belge 3

Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında yayımlanan direktiflerde; ürünün tanımı, taşıdığı riskler, sahip olması gereken asgari güvenlik koşulları, uygunluk değerlendirme prosedürleri ayrıntılı bir şekilde belirlenmektedir. CE İşareti büyük oranda ürünlerin güvenliğine ilişkin bir işaret olmakla birlikte 89/336/EEC sayılı Elektromanyetik Uyumluluk Direktifinde olduğu gibi bazen güvenlik dışındaki hususları da temsil edebilmektedir.

Yeni Yaklaşım Politikasıyla getirilen sisteme genel olarak bakıldığında, ürünlerin karşılamak zorunda olduğu temel gereklerin direktiflerde belirlendiği, uyumlaştırılmış standartlara atıfta bulunularak bu standartlara uygun ürünlerin direktifteki temel gerekleri karşıladığı varsayılmaktadır. Başka bir ifadeyle, ülkemizdeki uzun yıllar süren uygulamanın tersine standartlar ihtiyari kabul edilmekte, temel gerekleri karşılayan başka çözüm yollarına da imkan tanınmaktadır. Uyumlaştırılmış standartlar ise Avrupa Komisyonu'nun görevlendirmesiyle Avrupa Standardizasyon Kuruluşları olan CEN, CENELEC ve ETSI tarafından yerine getirilmektedir. AB'nin Yeni Yaklaşım Direktifleri ile bu direktiflerde atıfta bulunulan uyumlaştırılmış standartların listesine www.newapproach.org adresinden ulaşılması mümkün bulunmaktadır.

CE İşareti, tüketiciye bir kalite güvencesi sağlamaz, yalnızca ürünün, asgari güvenlik koşullarına sahip olduğunu gösterir. Ancak, CE İşareti iliştirilebilmesi için bir kalite güvencesi sisteminin varlığını gerektiren ürün direktifleri için CE İşareti ile kalite güvencesi kavramı bir noktada bir araya gelmiş olmaktadır. CE İşareti, bir yandan tüketiciye ürünün güvenli olduğu bilgisini verirken, diğer taraftan, ticari açıdan, ürünlerin bir üye ülkeden diğerine dolaşımı sırasında bir çeşit pasaport işlevi görmektedir. Bu işareti taşıması gereken, Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamı bir ürünün, bir Avrupa Birliği ülkesine girişi için, üzerinde CE İşareti bulunması zorunludur.

 

Neden EN 1090?

Firmanız çelik konstrüksiyon ya da alüminyum yapı malzemeleri mi üretiyor? İmalatlarınızı Avrupa kalitesinde olduğunu belgelendirmek, CE markalaması kullanabilmek ve ürünlerinizi yurtdışına satabilmek için EN 1090-1 gerekliliklerini yerine getirerek, akredite bir kuruluştan sertifika almanız gerekir.

EN 1090 ve CE

EN 1090 belgesi çelik ve alüminyum yapı malzemelerinde CE etiketi kullanmanızı sağlar. 01.07.2014 tarihinden sonra CE etiketlemesi olmadan ürünlerinizi Avrupa Birliği ülkelerine satamazsınız.
EN 1090 Avrupa Yapı Malzemeleri Direktifine 305/2011/AB (eski 89/106/EEC) uygundur.

Denetim ve Belgelendirme

EN 1090 Fabrika Üretim Kontrol Sertifikası, Kaynak Sertifikası, CE markalaması danışmanlık ve belgelendirme için bize ulaşın.

Başvuru Formu »

 

EN 1090 (CE) belgelendirmesi ile;
Ürünlerinizi Avrupa’ya satın

Tüm yasal yükümlülükleri yerine getirmenin rahatlığını yaşayın

Şirketinizi Avrupa Birliği Ülkelerine tanıtın

Deneyim ve kalitenizi belgeleyin

Sektörünüzün tanınmış ve önde gelen şirketlerinden olun

Denetim firmanızın uluslararası bilgi ve deneyiminden yararlanın

Nasıl EN 1090 Sertifikası Sahibi Olabilirsiniz?
CE markalı malzeme kullanın

Üretim Kontrol Sistemini kurun

Kaynak Kalite Sistemini kurun

Akredite kuruluşa başvurun

Detay bilgi »

İLETİŞİM

+90 537 744 77 94
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.en1090belgelendirme.com
www.en1090-2.org
www.ilkerergun.com.tr

İlker Ergün www.ilkerergun.com.tr tarafından hazırlanmıştır. © 2014